2014-11-12

Vårat mysiga lilla boende!
 
Gjorde idag våran första riktiga dag på praktiken, tog bussen dit imorse och blev bra bemött av alla i personalen vilket kändes riktigt skönt. 
Min och Eskils första tanke var att dom var mycket "friare" här än hemma, här fick dom sova hur länge dom ville, fick gå ut, fick göra i princip vad de kände för! 
Rummen de bor i var som en heöt vanlig lägenhet, med antingen 1 eller 2 rum & kök. Hos en gubbe jag var in till så hade han tillgång till laptop, egen mobil, han hade massor med målningar och ställningar för att måla, och en hel del andra saker, ungefär som i vilket vardagshem som helst. Då reflekterade vi tillbaka och tänkte i sverige på ålderdomshemmen så har dom sin säng, ett litet badrum, några hyllor en fotölj och ett bort, ungefär! Så känns verkligen som att dom lever mer fritt här.
 
Hittade för övrigt en cykel, som man kunde sitta två på, i bredd, och att en cyklade och den andre satt bredvid och kunde hjälpa till att trampa, fanns även motor och hela köret på den. Riktigt smidig, så den ska vi testa nån dag!
 
Språket kan ju gå och lägga sig under en bil mitt ute i öknen, ne men nästan.. För gud va svårt de är att förstå ibland, då de i personalen pratar med varandra så försöker man anstränga sig och lyssna i en halvtimme, men känner att man verkligen inte förstår nånting. Efter en dag så är man helt slut i huvve, man går och rablar massa danska ord utan att tänka på det.. Men det ska nog bli bättre de också! 
0 kommentarer